ГРЕЦІЯ. ЗЕМЛЯ БОГІВ

Маршрут: Чернівці – Бухарест – Скоп’є – Паралія Катеріні – Каламбака* – о. Скіатос* – Салоніки* – Брашов* – Чернівці

Дати  туру

12.06.2024;    22.06.2024;    26.06.2024;    17.07.2024;    31.07.2024;    21.08.2024 04.09.202411.09.2024.
Найпопулярніший автобусний тур в Грецію 12 днів/11 ночей без нічних переїздів. 7 ночей відпочинку на піщаних пляжах Егейського моря. Харчування – сніданки.  Паралія Катеріні – красиве сучасне місто з широким вибором розваг, ресторанів та магазинів. У вартості тура оглядова екскурсія Салоніки – місто трьох цивілізацій – Елліністичної, Римської та Візантійської, перехрестя епох і торгових шляхів. Вас чекають основні визначні пам’ятки: «Біла вежа», що стала символом міста, Ротонда і Тріумфальна арка, Храм Святого Димитрія, покровителя міста, пам’ятник Олександру Македонському.

ПРОГРАМА

День 1.
Прибуття в Чернівці. Зустріч представником компанії  біля автобусу (автобус буде подано на парковку на привокзальній площі). Орієнтовний час збору туристів – 09:45. Посадка в комфортабельний автобус. Виїзд на кордон о 10:15. Час виїзду може змінюватись, просимо перед бронюванням туру уточнювати.
Перетин кордону. Переїзд в Бухарест.
Рекомендуємо відвідати Терми Бухареста (10 євро трансфер + вхідний квиток від 15 євро) – таємна пам’ятка Румунії, так як це один з найбільших європейських спа-центрів, площею в 25 га. Більше 500 пальм і 800 тис. різних рослин, привезених зі всього світу, утворюють цілий ботанічний сад. Тут можна поєднувати купання в 8 термальних басейнах і насолодитися пахощами рослин, попиваючи коктейль. Вам надається можливість налаштувати себе на майбутній відпочинок.
Заселення в готель. Нічліг.
День 2.

Сніданок. Виселення з готелю.

Запрошуємо на оглядову екскурсію «Легендарний Бухарест» (15 євро). Це квітуче місто з безліччю інфраструктурних проектів, які вже істотно змінили його старовинний вигляд. В минулому місто носило ім’я “маленького Парижа”. Сьогодні ж місто поєднує в собі цікавий мікс старого і нового. Ви побачите Площу Конституції, Площу Революції, монумент Відродження і будівлю уряду. Також тут знаходиться палац першого румунського короля Карла Першого, у якому розташований Музей Мистецтва.
Вільний час для прогулянки містом. Ви можете також відвідати:
– Палац Парламенту (20 євро дор. / 15 євро діти), який занесений в книгу рекордів Гіннеса, як найбільша адміністративна будівля в світі, після Пентагону. Палац Парламенту Вас шокує своєю грандіозністю і помпезністю.
– Палац Котрочень (15 євро + вхідний квиток від 4 євро) – один з найкрасивіших палаців Румунії. Вас зустрінуть величні колони, невеликі балкончики, ліпнина, і все це в стилі неоренесанс. Дорогі друзі, у вас є чудова можливість, познайомитися з архітектурною пам’яткою Бухареста, де працює і музей і розміщується резиденція румунського президента. Уявляєте як це здорово, побувати в гостях у глави держави? А у музеї практично все збереглося в первозданному вигляді. Колекція налічує понад 20 тис. експонатів, які переставлені різними видами мистецтва, а також Норвезький зал, бібліотека і спальна кімната королеви, Східний зал і інші приміщення. Палац Котрочень входить в десятку місць, які обов’язкові для відвідування при поїздці у Бухарест!
Переїзд на територію Македонії, батьківщина античної македонської цивілізації, місце зародження православної писемності і одна з найчистіших країн Європи. А між тим, це одна з найцікавіших країн Балкан і одна з наймолодших держав континенту. У всіх македонських містах бережно зберігається безліч архітектурних пам’ятників середньовіччя і античності, а унікальна природне середовище дозволяє вважати країну одним з кращих європейських центрів активних видів відпочинку – пішого та гірського туризму, спелеології, рафтингу.
Заселення в готель. Нічліг.
День 3.

Сніданок.

Виселення з готелю. Всім бажаючим пропонуємо познайомитись з природною перлиною Македонії каньйоном Матка (35 євро для дорослих / 25 євро для дітей) – це музей під відкритим небом. Сама назва каньйону підкреслює, що саме тут зародилося життя. Тут витає дух містики і таємниці, а повітря наповнене творчою енергією космосу. Цей мальовничий каньйон був створений річкою Треска, що проклала свій шлях через гірський масив. Тут зберігаються скарби, заховані серед печер. Найвідоміша з них – печера Врело, яку ми відвідаємо на човні. Мільйони років ерозії створили це геологічне диво, прикрашене всередині сталактитами і сталагмітами. Експерти вважають, що печера може бути однією з найглибших підводних печер у світі.

І звичайно, запрошуємо відвідати екскурсію “Скоп’є – столиця Македонії” (20 євро для дорослих / 10 євро для дітей) – це головне місто країни, повне історичних пам’яток старовини. Прогулюючись по місту Ви познайомитеся з соборним храмом Святого Климента Охрідського, освяченим в 1990 році, кам’яним мостом через річку Вардар. А також побачимо площу Македонії і православну церкву Святого Спаса, зведену в XIX столітті, де можна розглянути прекрасні зразки різьблення. У програмі екскурсії не залишаться непоміченими стародавні лазні Даут-паші, зведені в XV столітті, масивна фортеця Скопско-калє, мечеть Султан-Мурат і безліч унікальних пам’яток. Скоп’є неймовірно різнобарвне місто, на кожному кроці тут відчувається особлива культура і колорит. Вільний час.
Переїзд в Грецію на узбережжя Егейського моря. Розміщення в готелі. Нічліг.
День 4-9

Сніданок. Відпочинок на курорті Паралія Катеріні.

Паралія Катеріні – (у перекладі з грецької – узбережжя міста Катеріні) – невелике сучасне містечко, що перетворилось за останні роки в дуже популярний курорт. Прозора морська вода, просторі піщані пляжі і незвичайно м’який клімат створили всі умови для прекрасного відпочинку. Тут зосереджені невеликі сімейні готелі, величезна кількість кафе, барів, таверн і ресторанчиків, сувенірних крамниць і хутряних магазинів, нічних клубів, дискотек та інших розважальних закладів.
Під час перебування в Греції рекомендуємо відвідати факультативні екскурсії:
 “Погляд на Грецію з висоти Олімпу” (25 євро для дорослих /20 євро для дітей + вхідний квиток від 8 євро). З давніх міфів ми пам’ятаємо, що 12 грецьких богів живуть на Олімпі. В такому недоступному місці боги поселились, щоб люди не мучили їх своїми проханнями. І сьогодні є можливість поглянути на справжнє житло богів. Спочатку нас чекає древнє місто Діон. Археологічний комплекс, де ви побачите святилище Деметри і Великої Ісіди, античний Одеон, римські лазні і «палац Діоніса» – покровителя виноградної лози, веселощів і танців. Далі – легендарна гора Олімп. Автобус підніметься до висоти 1000 м над рівнем моря, де перед вами відкриється чаруюча магічна краса Олімпійської гірської гряди і чудовий вид на Егейське море.
• “Грецький вечір” (25 євро) – прекрасна можливість упевнитися в гостинності греків – це відвідати Грецький вечір. Вам подадуть традиційну вечерю в грецькій таверні, який буде супроводжуватися фольклорною музикою, піснями і танцями. Для цього вечора підібрано типове грецьке меню з різноманітними закусками і стравами. А також всім бажаючим буде запропоновано прекрасне місцеве вино (червоне і біле). На сцені в національних костюмах виконають традиційні грецькі танці. Прийміть участь у святі веселощів!
• “Грецькі Альпи” (45 євро для дорослих / 35 євро для дітей + вхідний квиток від 8 євро). Сьогодні на Вас чекають казкові місця. Ви відвідаєте першу столицю Македонського царства – Вергіну, курган батька Олександра Македонського, Філліпа II, де познайомитесь з цією царською скарбницею, багатства якої справлять враження навіть на самих стриманих мандрівників. Тут знаходиться унікальний музей, який розташований в природному середовищі. Потрапити в музей можна, тільки зайшовши в курган. Цінні експонати македонської царської династії, стародавні артефакти, золоті прикраси, обмундирування, знаменита Вергінска золота зірка – представлені в музеї в оригіналі. Потім ви відправитесь вище в гори Пайкос і Воррас, де розташувалось місто Лутра Арідея. Краса гір, чисте повітря, кришталева водичка гірських потічків, – саме ті пейзажі, які захоплюють дух. В горах побачимо річку, біля берегів якої на поверхню виходять гарячі джерела. Ви зможете поніжитись у природних басейнах під відкритим небом (додатково сплачується вхідний квиток). Лікувальна вода протягом багатьох століть впливала на здоров’я людини. Ви зможете відпочити і розслабитися.
•”Рай для тіла та душі” (45 євро для дорослих / 35 євро для дітей + вхідний квиток від 8 євро). Едесса – одне за найкрасивіших містечок з населенням 20000т, 170 км від Паралії.
Має самий найвищий водопад в Греці (320 М над рівнем моря), поряд розташовані ще два водопади, менші за розміром, але захоплюючими краєвидами! Неподалік від Едеси вище в гори Пайкос і Воррас, розташувалось місто Лутра Арідея. Краса гір, чисте повітря, кришталева водичка гірських потічків, – саме ті пейзажі, які захоплюють дух. В горах побачимо річку, біля берегів якої на поверхню виходять гарячі джерела. Ви зможете поніжитись у природних басейнах під відкритим небом (додатково сплачується вхідний квиток). Лікувальна вода протягом багатьох століть впливала на здоров’я людини. Ви зможете відпочити і розслабитися.
• “Унікальні Метеори” (40 євро для дорослих / 35 євро для дітей + вхідний квиток 6 євро). Це унікальний пам’ятник Візантійської епохи – Святі Метеори. Найбільший монастирський комплекс Греції, що складається з шести православних монастирів (4 чоловічих, 2 жіночих), був утворений на вершинах шестисотметрових скель в Х столітті. Метеори, тобто «ширяючі у повітрі» – серце і душа Греції, внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. До сьогоднішнього дня запитання, як будувалися ці монастирі, залишається загадкою. Скелі з часом придбали найхимерніші форми і нагадують «місто зі скель». Ви відвідаєте два з шести збережених монастирів на скелях, де побачите чудові фрески, зможете придбати старовинні ікони і святі реліквії, пройдетесь по крутих стежинах до монастирів, зупинитесь на фотопаузу, де відкриється неймовірно красивий вид на скелі і місто Каламбака, розташоване біля підніжжя Метеор. По закінченню екскурсії пропонуємо пообідати ( за додаткову оплату).
• круїз на “Діамант Егейського моря, острів богів – Скіафос” (50 євро для дорослих / 45 євро для дітей). Природна краса острова, архітектура, яка поєднує в собі характерні риси прибережних і гірських сіл, сучасна інфраструктура та легка досяжність зробили Скіафос улюбленим місцем відпочинку греків і туристів з усіх країн світу. Голлівудські продюсери не даремно вибрали Скіафос з його мальовничими бухтами і пляжами, з кристально-чистими водами, в якості місця зйомок для одного з найуспішніших фільмів десятиліття – “Мамма Мія”. Під час круїзу, піднявшись на палубу, у вас буде можливість відчути солоний вітер моря, навчитись танцювати відомий грецький танець – сіртакі. І взагалі, опинитися в цьому грецькому раю, позасмагати на пляжі Кукунаріс- самому знаменитому пляжі острова і кращому на Егейському морі.
• “Античні Афіни – міфи та реальність” (65 євро для дорослих / 50 євро для дітей + вхідний квиток від 24 євро). Нічний виїзд 00:00 на факультативну екскурсію. 7:00 – 08:00 – прибуття в Афіни. Оглядова екскурсія по дивовижному місту, з яким пов’язана доля Греції. Країна переживала періоди розквіту і занепаду, величі і приниження, але святі гори і круті схили, древні храми і амфітеатри зберегли ту первозданну красу, яка залишилась недоторканою багато століть. Напевно, грецька богиня Афіна все ще оберігає своє місто. Продовжиться ваше знайомство з Афінами оглядом древнього Акрополя. Це один з видатних пам’яток мистецтва, який готовий представити вам такі шедеври, як Парфенон, колонада Пропілей, храм богині Ніки і Ерехтейон. Вільний час.
Повернення в готель. Нічліг.
День 10.

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд в Салоніки. Запрошуємо на екскурсію “Казка півночі – Салоніки”.  Ви познайомитесь з містом, де життя б’є ключем протягом усього року. Салоніки – місто трьох цивілізацій – Елліністичної, Римської та Візантійської, перехрестя епох і торгових шляхів. Вас чекають основні визначні пам’ятки: «Біла вежа», що стала символом міста, Ротонда і Тріумфальна арка, Храм Святого Димитрія, покровителя міста, пам’ятник Олександру Македонському. Ви побуваєте в мальовничому районі старого міста, побачите візантійські кріпосні стіни. А для любителів шопінгу прекрасна можливість прикупити, щось новеньке і порадувати своїх близьких сувенірами з Греції.

Переїзд у готель. Заселення. Нічліг.
День 11

Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд у Румунію. Запрошуємо відвідати відомі палаци Трансильванії. Королівський палац Пелеш (20 євро дор./15 євро діти) – споруджений в XIX столітті, – колишня літня резиденція королів Румунії. Пелеш є одним з найкрасивіших палаців у світі, який вражає багатством зовнішньої і внутрішньої декорації, архітектура замку гармонійно комбінує стилі часів ренесансу, бароко і рококо. Гірська зона надає особливу красу замку, яку неможливо описати словами, це треба побачити! Туристи познайомляться з історією Сінаі, яку назвали “перлиною Карпат”.

Переїзд у Брашов. Пропонуємо відвідати екскурсію «Брашов – румунський Зальцбург» (15 євро), саме так називають місто за його прекрасне місце розташування – біля підніжжя гір. Це одне з десяти найбільших міст в країні. Сучасний Брашов – незвичайно мальовниче містечко, що зберегло дивовижну середньовічну чарівність. Його вузькими вуличками (саме тут знаходитися найвужча вулиця в Європі – Вулиця Нитки. Ширина її трохи більше метра, а довжина – близько 80-ти) і просторими площами можна прогулюватись дуже довго. У середньовіччі місто було оточене високою дванадцятиметровою стіною, що захищала його від турків. Зі стін і по сьогодні відкривається прекрасний вид на старовинне місто, звідки особливо добре помітні гострі шпилі Чорної церкви – головного символу Брашова. Вільний час у місті.
Переїзд в готель. Заселення. Нічліг.
День 12.
Сніданок. Виселення з готелю. Виїзд у бік румунсько-українського кордону. Перетин кордону. Прибуття в Чернівці. Відправка поїздом після 20:00.
ВАРТІСТЬ ТУРУ
Дати заїзду

Готелі на узбережжі

(на вибір):

Вартість за особу при 2-х місному розміщенню Вартість за третього дорослого в номері TRPL Діти 0-5,99 років, при умові проживання з двома дорослими в одному номер Діти 6- 11,99 років, при умові проживання з двома дорослими в одному номері Вартість

за номер Sngl

  12.06.2024

26.06.2024

17.07.2024

31.07.2024

21.08.2024

04.09.2024

11.09.2024

Hotel KOCHILI ★★ 

https://hotelkochili.gr/?lang=en

– ВВ (сніданки)

464 євро 422 євро 310 євро 387 євро 698 євро

Hotel CHRONIS ★★★

(Паралія Катеріні)

https://www.booking.com/hotel/gr/chronis-paralia-katerinis.ru.html

 – ВВ (сніданки)

492 євро 443 євро 310 євро 492 євро 754 євро

Апартаменти з кухнею

 EFTIHIA Studios (Паралія Катеріні)

  RO (без харчування)

410 євро 310 євро  Вартість при 4-місному розмі-

щенні – 360 євро за особу

22.06.2024

Hotel Viktoria ★★ (Паралія Катеріні)

  ВВ (сніданки)

 

485 євро 433 євро 310 євро 398 євро 740 євро

Входить у вартість

  • Проїзд за маршрутом автобусом єврокласу;
  • Проживання у готелях рівня 3* по маршруту, на узбережжі рівня 3* (7 ночей) з усіма зручностями;
  • Харчування – сніданки;
  • Супровід керівником групи всім маршрутом;
  • Оглядова екскурсія Салоніками.

Не входить у вартість

  • Курортний збір (оплачується при бронюванні туру) – 15 євро з особи;
  • Медичне страхування – 10 євро, для осіб старше 60 років – 20 євро;
  • Навушники під час екскурсії, при необхідності (близько 2 євро/1 екскурсія);
  • Можливість замовлення вечерь на узбережжі – 84 євро (7 вечерь);
  • Факультативні екскурсії;
  • Вхідні квитки в екскурсійні об’єкти (церкви, собори, музеї тощо);
  • Проїзд громадським транспортом;
  • Особисті витрати;
  • Туристам із Києва  можемо надати послуги щодо придбання залізничних квитків Київ-Чернівці-Київ – 1750 грн. (купе). Квитки можна купити самостійно, обов’язково завчасно уточніть у менеджера номер поїзда. Увага! Вартість квитків може бути змінена внаслідок  підняття тарифів, чи підтвердження УЗ дорожчого поїзда.