ВАШ КОМФОРТНИЙ ВІКЕНД: КРАКІВ-ПРАГА-ВІДЕНЬ-БУДАПЕШТ

У турі на вас очікує:

В турі ми відвідаємо такі міста: Краків (Польща), Прага, Карлові Вари (Чехія), Відень (Австрія), Будапешт, Мішкольц-Тапольца, Токай (Угорщина) 
Вирушаємо в Краків – місто польських королів із цікавою багато столітньою історією. Маємо можливість побачити Вавель, в цьому замку зібрана унікальна колекція гобеленів і найдорожча колекція східного мистецтва, а ще відвідати Казімеж – єврейський район Кракова, заглянути в маленькі пивні ресторани Кракова і продегустувати там смачного пива. Їдемо в казкову Прагу, дуже колоритне, магічне місто з багатою історією. Маємо можливість побачити Празький Град – найбільшу фортецю Чехії, прогулятись на катері по Влтаві, подивитись як варять пиво і звісно його продегустувати. Можемо завітати в Карлові Вари – місто лікувальних джерел, променад та колонад. Неможливо побувати у Карлових Варах й не скуштувати традиційний, настояний на травах лікер «Бехеровка» в чотирьох видах, котрі виготовляються лише в цьому місті. Вирушаємо у Відень, місто палаців і величних площ, пишний і помпезний, тут творили великі композитори, тут завжди чути вальс. Можемо відвідати Імператорський палац Шонбрунн – літню резиденцію імператорів і потрапити в Золоту скарбницю Габсбургів – музей кращих в світі зібрань християнських реліквій.  Прямуємо в Будапшт – серце Угорщини. Маємо можливість з висоти гори Гелерт помилуватись Будапештом. Прогулятись по Дунаю на кораблику,  звідки нам відкриється чудова панорама міста з надзвичайною ілюмінацією. А ще можемо відвідати найбільший у Європі Тропікарій – Океанаріум і відвідати купальні Мішкольц-Тапольце, де ми будемо насолоджуватись печерним водоспадом та розслаблятись в гарячих басейнах. Маємо можливість потрапити в місто виноробства, відомий Токай. Тут для Вас буде організована краща дегустація токайських вин, в поєднанні зі смачним угорським гуляшем.
У вартості оглядові екскурсії у Кракові, Празі та Будапешті
Два нічних переїзди, 4 ночівлі у чудових готелях категорії 3* в Угорщині та Чехії .

Дата 28.12.2022 – 03.01.2023

ВАРТІСТЬ ТУРУ – 10040грн./особи

Вартість туру включає:
Проїзд автобусом єврокласу
Супровід керівником групи
Проживання по маршруту: готель 3*
Харчування – сніданки
3 оглядові екскурсії по містах: Краків, Прага та Будапешт
Страхування.

Додатково оплачується:

Депозит – 1320 гривень (на обрану суму необхідно замовити факультативні екскурсії під час туру) – на період воєнного стану не оплачується
Депозит є обов’язковим при бронюванні туру по акційній ціні. Якщо тур придбаний по стандартній ціні, депозит не оплачується.
Проїзд в громадському транспорті
Факультативні екскурсії
Вхідні квитки в екскурсійні об’єкти
Особисті витрати (обіди, вечері, та інше)
City tax –  80 гривень/ніч/особа (місцевий податок, оплачується в автобусі керівнику групи за вимоги готелю)
Обов’язкова доплата за оренду радіоприймача з навушниками для екскурсій – 80 гривень/день (оплачується в автобусі керівнику групи).

ПРОГРАМА ТУРУ:

День 1-й

22:30 – збір групи у м. Київ – Метро Житомирська (автосалон інфініті).
23:00 – виїзд зі Києва.
Можливо приєднатися до туру в містах (на об’їзних): Житомир, Новоград-Волинський, Рівне, Дубно.
Переїзд до Львова.

День 2-й

07:30 – збір групи на з/д вокзалі.
08:00 – виїзд групи.
Перетин кордону.
Прибуття до Кракова.
Оглядова екскурсія по місту (у вартості туру).
Краків – колишня столиця Польщі, одне з найпрекрасніших міст Європи. Саме тут знаходиться найбільша кількість архітектурних пам’яток країни. Історичний центр Кракова внесений до ЮНЕСКО списку Всесвітньої культурної спадщини. Під час екскурсії Ви відвідаєте Вавельський пагорб з замком і Кафедральним собором, середньовічне Старе місто з головною площею і залишками укріплень XV ст., побачите будівлю Ягеллонського університету, заснованого в 1364 р. – одного з найбільших в Європі центрів науки і освіти, а всі дороги в Кракові ведуть до Ринкової площі, яку оточують чудові кам’яниці та палаци, колишні торгові ряди (Сукенніце). Головна святиня Кракова, в якій знаходиться один з найбільших і найкрасивіших готичних вівтарів Європи – Маріацький костел, пам’ятник архітектури XIV ст. З його вежі щогодини лунає сигнал, який є музичним символом Кракова (~ 1,5 год.).
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
«Казімеж – єврейський квартал» ( 760 гривень) Під час цієї екскурсії ми запросимо Вас в історичний, єврейський район Кракова, як кажуть краків’яни: «На Казімєж».
Сьогодні це місце кипить життям, бувши культурним центром Кракова з кафетеріями, пабами, маленькими антикварними крамницями – всі вони надзвичайно майстерно прикрашені.
Це модне сьогодні місце, оточують історичні будівлі – свідки колишнього процвітання Казімєжа, а пізніше – трагічного періоду німецької окупації і зачисток тутешнього населення під час Голокосту.
У цьому місці велися знімання відомого фільму Стівена Спілберга «Список Шиндлера».
Екскурсія в пивний ресторан в Кракові з дегустацією (дор. – 1000 гривень / діти до 11.99 років без дегустації – 440 гривень).
Екскурсія в Вавель ( 840 гривень, ~1 год.) – найкращий пам’ятник ренесансної культури, який був створений найвідомішими європейськими майстрами. Саме в цьому замку зібрана унікальна колекція гобеленів і найдорожча колекція східного мистецтва.

Переїзд в транзитний готель на території Чехії.
Поселення в готель.
Ніч в готелі.

День 3-й

Сніданок.
Звільнення номерів.
Переїзд до Праги.
Оглядова екскурсія «Вуличками Старого міста» (у вартості туру).
Ця екскурсія дозволить Вам в короткий час ознайомитися з історичними районами Праги та її чудовими пам’ятками архітектури. Ви пройдете лабіринтами вуличок Старого міста, і побуваєте в найкрасивіших місцях міста: на Вацлавській і Староміській площах, на Карловому мості. Ви побачите знаменитий Орлой – празькі куранти, Тинський собор, будинок, де народився письменник Франц Кафка. На Карловому мості, приклавши руку до скульптури Яна Непомуцького, Ви загадаєте бажання, яке, згідно із легендами, обов’язково збудеться. (~2 год.)
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
Екскурсію у Карлові Вари ( 1240 гривень). Місто лікувальних джерел, променад и колонад. Лише побувавши тут Ви зрозумієте Гете, котрий сказав: «На світі існує лише 3 місця, де я хотів би жити – Веймар, Рим та Карлові Вари».
Також вільний час на самостійне катання на фунікулері Діани, обід, бутіки та магазини… А можливо Вам повезе зустріти якусь знаменитість? Та неодмінно – вічно живі рози, просочені карловою сіллю, – так і  захочеться на пам’ять про це казкове місце серед Ангельських гір…
Пропонуємо відвідати Музей Бехеровки ( 760 гривень екскурсія з дегустацією). Неможливо побувати у Карлових Варах й не скуштувати традиційний, настояний на травах лікер  «Бехеровка» в чотирьох видах, котрі виготовляються лише в цьому місті.
Чи знайома Вам Чеська Бехеровка? Можливо Ви дегустували коктейлі з Бехеровкою. Якщо ж Ви не куштували  цей напій, то, напевно, чули про нього, а також про те, що фірмовий рецепт Бехеровки відомий лише самому виробнику. Пропонуємо Вам невеличку екскурсію в музей Яна Бехера у Карлових Варах, там Ви зможете ознайомитись з історією створення популярного міцного лікеру, побачите деякі етапи його виробництва і дізнаєтесь як правильно вживати Бехеровку.

Повернення до Праги.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
Екскурсія Празьким Градом  ( 760 гривень).  Празький Град  — найбільша фортеця Чехії, що протягується уздовж вершини пагорба на лівому березі Влтави. Це великий історико-культурний центр країни, заснований ще у 9 столітті. Ви побачите Градчанську площу, Шварценберзький та Лобковіцький палаци, Штернбергський палац і чудовий архиєпископський палац 16 століття, Терезіанський палац, Королівський сад. Всередину Граду з Градчанської площі ведуть парадні ворота, біля яких виставлена почесна варта, з якими так полюбляють фотографуватися туристи. Далі, у другий двір, ведуть баркові ворота Матіаша. У третьому дворі — найдавнішій частині Граду — знаходиться відомий кафедральний собор Св. Віта! Ця приголомшлива готична споруда вважається «візитною карткою» міста, а його найстаровинніша частина, каплиця Св. Вацлава, в якій у 932 році був похований «народний чеський святий», великим центром паломництва!!!
Екскурсія «Пивними дорогами Праги…» (дор. – 1120 гривень; діти до 11,99 років без дегустації пива – 800 гривень).  Можливість відвідати знамениті пивні та послухати історії про них, і подивитись як варять пиво. І звісно, ми будемо дегустувати декілька видів найсмачнішого пива Праги. Запрошуємо!
Прогулянка по Влтаві (дор. – 1240 гривень, діти до 13.99 років – 1000 гривень). Після прогулянок по історичній Празі ми доїдемо до берега Влтави, де Вас буде очікувати зручний катер з кондиціонером. Вам запропонують довгоочікуваний  аперитив та шведський стіл з широким вибором холодних закусок та гарячих страв. Під цікаві розповіді гіда Ви поринете у двогодинну прогулянку Влтавою, любуючись неймовірною красою історичних пам’ятників та будівель на берегах, таких як Рудольфінум, Карлів міст, величний Празький замок, Національний театр, Вишеград та ін.

Поселення в готель.
Ніч в готелі.

День 4-й

Сніданок.
Виселення з готелю.
Переїзд до Відня.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
«Відень – столиця розкоші» ( 760 гривень) – екскурсія по місту «Розкішний Відень» – столицю блискучої імперії, місто палаців і величних площ, мальовничих вуличок і численних скверів. Відень – стародавнє місто з гучним ім’ям, яке пробуджує мрії. Тут творили великі композитори: Бетховен, Моцарт, Гайдн, Штраус. Тут завжди звучить вальс, а знамениті віденські бали потрясли вже не одне покоління людей. Відень … Пишний і помпезний, легковажний і веселий… І всі ці епітети абсолютно справедливо підходять до одного з найкрасивіших міст світу. Відень багатоликий і багатогранний, і кожен лик і кожна грань – прекрасні. Під час пішохідної екскурсії Ви побачите дивовижні площі Марії Терезії, музеї, Площу Героїв, зимову резиденцію Габсбургів – палац Хофбург, Королівські стайні, собор Петра і Павла, диво середньовічної архітектури – кафедральний собор Св. Стефана, Віденську Оперу.
«Блискучий Відень» ( 1000 гривень). Ратуша, біржа, університет, державна опера, Бургтеатр, парламент, музеї – Відень привертає до себе увагу туристів своїми чудовими будинками, парками та іншими пам’ятками. Ринг являє собою підкову, обидва кінці якої виходять до каналу, таким чином набережна як би замикає ринг. Під час автобусно-пішохідної екскурсії ми також побачимо найвеселіший будинок Відня – Будинок Хундертвассера. В кінці відвідаємо Палац Бельведер – одну з головних визначних пам’яток Відня.
«Легенди Відня» ( 760 гривень) – це прогулянка по вузьких середньовічних вуличках міста, які оповиті легендами. Початок у Собору св. Стефана – легенди, які пов’язані з Собором, також будинок, в якому проживав знаменитий австр. композитор – В. А. Моцарт, далі можна побачити будинок, де зображена фреска 16 ст., на якій корова грає в шахи, і потім на вул. Шойнлатернегассе – легенда про Василіску, далі побачимо затишний дворик монастиря св. Хреста, грецький квартал і музиканта Августина, грецьку Церкву, єврейський квартал, і закінчується екскурсія біля годинника що танцює – ANKER UHR.
Імператорський палац Шонбрунн ( 440 гривень трансфер) – це літня резиденція австрійських імператорів і улюблений палац Марії Терезії.
Золота скарбниця Габсбургів ( 760 гривень + вх. кв. оплачується додатково) – музей, який без сумніву можна назвати одною з кращих у світі колекцій християнських реліквій. Він знаходиться в палаці Хофбург – місце перебування австрійського імператорського двору.

Переїзд до Будапешту.

Поселення в готель

ЗУСТРІЧ НОВОГО 2023 РОКУ!

Ніч в готелі.

День 5-й

Сніданок.
Оглядова екскурсія по місту (у вартості туру): панорама Будайської сторони, Пешта, та “найбільшої європейської річки” – Дунаю. Королівський палац, тераси Рибацького бастіону, огляд території Парламенту, Базиліка Святого Іштвана, площа Героїв, пам’ятник Тисячоліття, Замок Вайдахуняд, монумент Аноннімусу, міський парк Варошлігет.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
«Будапешт – місто контрастів» ( 760 гривень). Пропонуємо ближче оглянути найвідомішу, найдовшу будівлю Будапешту – Парламент. Коли бачиш цю будівлю вперше, рівень емоцій звичайно зашкалює. Будівля Парламенту – найбільша в Угорщині; в ньому 691 приміщення, 29 сходів і 10 дворів. Всередині будівлі знаходиться невеликий музей парламенту.
Далі ми відвідаємо головний храм Будапешта – Базиліка св. Іштвана
Дуже красивий храм в стилі ренесанс. Один з найбільших храмів в Угорщині. Купол базиліки видно здалеку і тому обов’язково підніміться на оглядовий майданчик, дуже приголомшливі види на Будапешт! Серцем Будапешта є вулиця Ваци, яка йде від площі Воросмарті до мосту Елізабет. Вулиця набула такого статусу в середині 19 століття коли початкові невеликі будівлі і маленькі магазинчики були замінені будівлями в стилі неокласицизму та еклектики. Тут розташовані найфешенебельніші житлові будинки, великі універмаги, розкішні готелі і міжнародний торговий центр, що робить вулицю Ваци ще одним символом Будапешта. Далі наша прогулянка по вулиці Корзо. У перекладі з італійської – місце для прогулянок. Якщо потрапити сюди з Липової алеї, то натрапите на спеціальний туристичний ліхтар-вказівник. Тут, в серці історичного центру, багато кафе – «Вертеп», «Кактус», «Корзо10» і невеликих магазинчиків.
«Будапешту шик та блиск» ( 760 гривень). Поглянь сюди, мій любий друже! Це місто сповнене чудес. Минаючи одну з найжвавіших площ міста – Deák Ferenc tér, ми потрапимо на «Єлисейські поля» Будапешту – проспект Андраши. Тут ми дізнаємось про особливості проспекту, історію та легенди численних його прикрас, серед яких важливе місце займає Оперний театр. А далі… прогуляємось по історичних кварталах міста та відвідаємо автентичний місцевий ринок, де Ви зможете продегустувати та додому придбати справжні  суто угорські ласощі – «хунгарікуми»!
Екскурсію в місто Сентендре ( 840 гривень) – чудове і затишне містечко, де можна поринути в атмосферу старовинних вулиць, маленьких церков, музеїв і сувенірних крамничок. Саме тут варто спробувати справжні марципани та провести солодкі хвилини у світі казки!
Найбільший в центральній Європі Тропікарій – Океанаріум (трансфер 440 гривень; вх. кв. 3000F≈ 400 гривень дор., 2100F≈ 300 гривень діти до 11.99 років), який знаходиться у торговому центрі “Кампона”.
У Кампона знаходиться TESCO, де варто купити угорські «гастрономічні сувеніри»: вина, унікум, гусячу печінку, паприку.
Прогулянка по Дунаю на кораблику (дор. – 1160 гривень, діти до 11.99 років – безкоштовно) – під час екскурсії перед Вами відкриється панорама, яка вважається частиною Всесвітньої культурної спадщини: 9 мостів через Дунай, фортечна гора з Королівським палацом, а також набережна у святковій ілюмінації.
Вечірні купальні в м. Будапешт (супровід керівника група + громадський транспорт + вх. квиток 1640 гривень).

Повернення в готель.
Ніч в готелі.

День 6-й

Сніданок.
Виселення з готелю.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
Відвідання унікального не тільки в Угорщині, але й в Європі природного утворення – печерної купальні в Мішкольц-Тапольце (вх. квиток 760 гривень). У вимитих за тисячоліття термальними водами печерах в особливу насолоду перетворюють купання світлові ефекти, підземна річка, «перлинна ванна», де кожний може відчути себе римським патрицієм, насолодитись печерним водоспадом та розслабитись в гарячих басейнах. Не забудьте рушник та купальний костюм!

Переїзд в місто виноробства – відомий Токай.
Тут для Вас буде організована краща дегустація токайських вин, в поєднанні зі смачним угорським гуляшем ( 960 гривень).

Переїзд до України.
Нічне прибуття до Львова.

День 7-й

Переїзд до Києва.
Ранкове прибуття до Києва.