У гості до Святого Миколая

Маршрут

Київ/Ваше місто – Івано-Франківськ – Косів – Криворівня – Верховина – Шешори – Пістинь – Ворохта – Буковель – Яремче – Івано-Франківськ – Київ/Ваше місто

Дата – 17.12.220р.

Карпати прекрасні й неповторні! Ви тільки уявіть — за вікном справжня зима: засніжені вершини гір, величні смереки, в котеджі в каміні тихо потріскують дрова і вас оточує казкова атмосфера дива…

Запрошуємо вас у справжню зимову казку — в гості до Святого Миколая, в його казкову резиденцію, яка знаходиться в селі Пістинь. Щорічно діти, та й дорослі, чекають 19 грудня і подарунків, які приносить Миколай. У вас буде унікальна можливість подивитися, де він мешкає, взяти участь в цікавих майстер-класах і навіть загадати бажання, доторкнувшись до чарівних подушок.

Але не тільки знайомством зі Святим Миколаєм приваблює ця подорож: на вас чекають цікаві екскурсії, знайомство з містами й селами Прикарпаття, унікальні музеї, таємниці мольфарів, катання на сноутюбах і на підіймачах в Буковелі.

Красивые зимние обои и картинки (20 фото)

ПРОГРАМА ТУРУ

День 1.

Збір групи в м. Києві, на Центральному залізничному вокзалі о 19:30. Зустріч  із представником турфірми .

День 2.

Приїзд в Івано-Франківськ. Туристи, які подорожують самостійно – приєднуються до групи до 9 год.

Трансфер до міста Косів. Сніданок.

Поселення в туристичному комплексі “Байка”. На території бази є дерев’яні альтанки, лікувально-оздоровчий комплекс з сауною і басейном, тенісний корт, більярд, ставок для любителів риболовлі, а також унікальний медовий чан.

Екскурсія в «Українські Афіни» – с. Криворівня.

По дорозі зупинка на Буковецькому перевалі (835 м), звідки відкриваються неймовірні краєвиди й місця.

Криворівня – селище, що розташоване у мальовничому куточку Карпат. Краса цих місць надихала відомих письменників, літераторів, митців. Саме тут створювалась повість “Тіні забутих предків”, а Сергій Параджанов зняв видатний фільм за цією повістю. Тут полюбляли відпочивати Іван Франко, Леся Українка, Ольга Кобилянська, Василь Стефаника та Михайло Коцюбинський.

Відвідування музею Хата-стая – гуцульська сироварня у Верховині.

В музеї весь процес можна побачити на власні очі та долучитися до роботи власними руками, щоб наприкінці екскурсії продегустувати сир власного виробництва та інші страви гуцульської кухні.

Для бажаючих катання на сноутюбах. Діти та дорослі різного віку можуть насолоджуватися захоплюючим катанням на сноутюбі. Для катання на сноутюбі не потрібно особливих навичок чи фізичної підготовки.

Відвідування музею гуцульської магії та мольфарства. Музей гуцульської магії, що у Верховині, потрапив до десятки найнезвичніших музеїв в Україні, зайнявши перше місце.

В музеї ви почуєте розповідь:

  • про способи боротьби з  духами, що населяють гори, ліси, річки та озера;
  • про магічні знаки та предмети;
  • про людей з надприродними властивостями.

Повернення в готель. Ніч у готелі.

День 3.

Сніданок.

Екскурсія «У гості до Миколая».

Шешори – мальовниче гуцульське село, яке розтягнулося на декілька кілометрів вздовж гірської річки Пістиньки. Вона відома своїми Срібними водоспадами, а Шешорський Гук – один з найгарніших у Карпатах.

Пістинь – невелике туристичне селище в Івано-франківській області. Тут, на території національного природного парку «Гуцульщина», в затишному куточку Карпатських гір, знаходиться резиденція Святого Миколая.

У вас буде можливість зустрітися зі Святим Миколаєм, побувати в його робочому кабінеті, де він читає і зберігає листи від дітей, а також зазирнути в його спальню, де знаходяться чарівні подушки – якщо до них доторкнутися, то різдвяні бажання будуть виконані! У резиденції також знаходиться музей новорічно-різдвяних іграшок різних часів.

19 грудня для українських дітлахів – особлива дата. У цей день покровитель дітей Святий Миколай приносить дітям подарунки і солодощі в дитячі чобітки. Так само, як у Санта Клауса та Діда Мороза є свої казкові будиночки, так і у Святого Миколая є ціла садиба, куди прагнуть потрапити і дорослі, і діти.

Пропонуємо взяти участь в майстер-класі, де всі бажаючі можуть власними руками зробити для себе іграшку із спеціальних заготовок, оволодіти найрізноманітнішими видами народних ремесел: різьбою та інкрустацією, писанкарством, вишивкою, килимарством, гончарством, мосяжництвом, бондарством та іншими.

Вечеря у гуцульській колибі. Ви зможете скуштувати національну та гуцульську кухню, в центрі колиби знаходиться вогнище – ватра, тут завжди тепло, по-домашньому смачно й затишно, завжди лунає українська та автентична гуцульська музика.

Косів – неофіційна столиця карпатських сувенірів і справжня Мекка унікального декоративно-прикладного мистецтва. Саме тут широко розвинуті народні промисли: різьба по дереву, виготовлення та розпис кераміки, ткацтво, художня вишивка, обробка шкіри та металів. Прогулянка водоспадом Косівський Гук – це ряд водоспадів і великих порогів на р. Рибниці на південно-західній околиці Косова, між горами Острий та Стіжки.

Ніч у готелі.

День 4.

Сніданок. Виселення із номерів.

Виїзд на екскурсію «Прикарпатське кільце: Верховина – Ворохта – Буковель – Яремче».

Верховину називають центром гуцульської культури. Це край, багатий на легенди, природні та архітектурні пам’ятки.

Екскурсія  “У гості до трембітаря”.

На висоті 700 м, біля ошатної дерев’яної хати екскурсантів зустрічає в гуцульській одежі грою на трембіті – заслужений працівник культури М. Ілюк.

А найбільше наш трембітар заворожує всіх грою на багатьох гуцульських інструментах, які є в його колекції – трембіті, дудці, цимбалах, теленках, флоярах, дримбі, скрипці – та дає можливість попробувати всім бажаючим зіграти на тому чи іншому інструменті.

Ворохта – високогірний курорт, тут є комплекс з чотирьох трамплінів з витягом, що завдяки штучному покриттю діють протягом всього року.

Тут можна побачити унікальну пам’ятку – церкву Різдва Богородиці, яка є яскравим зразком народної, дерев’яної архітектури гуцульського краю XVIII століття. Старовинний віадук, загальною протяжністю сто тридцять метрів з арками, найдовша з яких досягає шістдесяти п’яти метрів. Даний міст побудований з каменю і є найдовшим в Європі.

Буковель – катання на підйомниках, огляд території гірсколижного комплексу.

Яремче – низькогірний курорт, розташований в надзвичайно мальовничій улоговині між горами на березі Пруту. Головні пам’ятки та цікавинки Яремче, які варто побачити – це водоспад Пробій, ресторан «Гуцульщина» – один з найвідоміших ресторанів Карпатського краю України. Головна його особливість – в автентичності та максимального наближення до побуту українців на Закарпатті, та багато іншого.

Переїзд до Івано-Франківська.

Екскурсія старим містом: Кафедральний собор Воскресіння Христа в стилі бароко, Міська Ратуша 1695 року, вірменська церква 1762 року, пам’ятник Адаму Міцкевичу, діюча синагога Темпль.

Вільний час у Івано-Франківську на вечерю та сувеніри.

Трансфер на залізничний вокзал. Виїзд до Києва. Завершення обслуговування.

ВАРТІСТЬ ТУРУ – 2450грн.

До вартості входить:

-проживання в готелі;

– сніданки;

-всі екскурсії за програмою;

-вхідні квитки на об’єкти;

-медична страховка;
-користування басейном і сауною
До вартості не входить:
-квитки на потяг;
-додаткове харчування;
-особисті витраті;
-витрати не зазначені в програмі.